- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Велике војне вежбе руских падобранаца и морнаричке пешадије „Запад 2021“ /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаРуски хеликоптери Ми-24 на војним вежбама "Запад 2021"
Руски хеликоптери Ми-24 на војним вежбама Запад 2021 - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Руски војници су на вежбама „Запад 2021“ у Калињинградској области одрадили искрцавање амфибијских снага и одбрану обале. У обуци су учествовале снаге Балтичке флоте и морнаричка пешадија Северне флоте, а процес је посматрао врховни командант ратне морнарице Русије адмирал Николај Јевменов.
Припадници Северне флоте требало је да заузму место искрцавања и обезбеде искрцавање технике за развој офанзиве дубоко у непознату територију коју су, према плану вежбе, бранили припадници морске пешадије Балтичке флоте.
Пре почетка искрцавања, одред бродова за ватрену подршку извео је артиљеријски напад дуж обале ради сузбијања ватених положаја, као и војне технике и људства условног противника. Даљу подршку за искрцавање пружили су вишенаменски ловци Су-30СМ и фронтални бомбардери Су-24 Балтичке флоте.
Десант је извршен директно са великих десантних бродова „Корољов“, „Минск“, „Калињинград“ и „Олењегорски горњак“. Током вежби је испловило више од 40 оклопних транспортера БТР-80 са припадницима јединица морнаричке пешадије Северне флоте. Војници са техником на обалу су се искрцали са малих десантних бродова „Мордовија“ и „Евгеније Кочешков“.
У овим вежбама учествовало је десет ратних бродова, чамаца и помоћних пловила две флоте, до 10 авиона и хеликоптера поморске авијације Балтичке флоте, више од 200 јединица борбене технике, као и око две хиљаде војника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала