- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Володин: Европа треба да обрати пажњу на Украјину после изјаве Зеленског о рату

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин прокоментарисао је изјаву председника Украјине Владимира Зеленског да је могућ рат са Русијом. Према речима руског посланика, овакве изјаве лидера земље која претендује да постане чланица Европске уније су изненађујући.
„Лоше је када председник земље чија је граница са Русијом најдужа, где већина људи зна и говори руски језик, изјављује о јазу међу народима. То говори о томе да не намерава да гради односе, дели један народ и не размишља о заједничкој будућности“, написао је Володин на свом каналу на Телеграму.
Руски политичар је приметио да су такве изјаве лидера земље која претендује да постане чланица Европске уније изненађујуће. Володин је такође навео да је лоше када председник земље дозвољава могућност правог рата.
„Да ли руководство европских земаља схвата да су такве изјаве Зеленског изузетно опасне за њихове народе? Лидери Европске уније треба да обрате пажњу на дешавања у Украјини. Ако не желе да се Европљани нађу увучени у рат великих размера“, додао је Володин.
Председник Украјине Владимир Зеленски је раније на форуму „Јес брејнсторминг“ у Кијеву изјавио да сматра да је прави рат са Русијом могућ. Према његовом мишљењу, у случају таквог развоја догађаја „то ће бити највећа грешка Русије“. Зеленски сматра да су Украјинци и Руси постали непријатељи и да сада између њих постоји јаз.
Прочитајте још:
Не размишљамо о апокалиптичним сценаријима: Кремљ реаговао на изјаву Зеленског о рату са Русијом
Русија спремна да обнови нормалне односе са Украјином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала