- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Аргентина: Ефикасност „Спутњика лајт“ већа од 80 одсто на старијој популацији

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаКутија са ампулама вакцине "Спутњик лајт"
Кутија са ампулама вакцине Спутњик лајт - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
Пратите нас
Испитивање спроведено у аргентинској провинцији Буенос Ајрес показало је да ефикасност примене прве компоненте руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) међу људима старости 60 до 79 година износи до 83,7 одсто, саопштио је Руски фонд за директне инвестиције.
Рад је објављен у рецензираном часопису „Еклиникал медисин“, чији је издавач водећи медицински часопис „Лансет“.

У Фонду су истакли да је, према испитивању у провинцији Буенос Ајрес, вакцина „Спутњик лајт“ (прва компонента вакцине „Спутњик Ве”) показала ефикасност од 78,6-83,7 одсто против вируса корона међу старијом популацијом од 60 до 79 година које се налазе у групи са повећаним ризиком.

„Спутњик лајт“ је показао знатно већу ефикасност против ковида међу старијим особама у поређењу са многим двокомпонентним вакцинама, истиче се у саопштењу Фонда.
Аутори испитивања су 15 стручњака из Министарства здравља провинције Буенос Ајрес, Факултета медицинских наука Националног универзитета Ла Плата, Одељења за имунологију Дечје болнице „Сестра Марије Лудовик“ (Ла Плата, Буенос Ајрес) и Рачунарског института на Универзитету у Буенос Ајресу.
Како се наводи у саопштењу Фонда, „Спутњик лајт“ такође је, према прорачунима на основу података више од 40 хиљада људи до којих је дошло Министарство здравља провинције Буенос Ајрес, показао ефикасност против хоспитализације на нивоу од 82,1-87,6 одсто.
Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа 2020. потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Вакцина је регистрована у 70 земаља укупне популације више од четири милијарде људи.
Корона вирус вакцина - Sputnik Србија
„Спутњик Ве“

Руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), коју производи Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, одобрена је у скоро 70 држава са укупном популацијом од преко 3,4 милијарде људи. „Спутњик Ве“ заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори.

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала