- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик одговорио Комшићу и Џаферовићу: „Њихова је правда да су Срби кривци“

© AP Photo / Amel EmricПредседништво БиХ Милорад Додик Жељко Комшић Шефик Џаферовић
Председништво БиХ Милорад Додик Жељко Комшић Шефик Џаферовић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да заједнички став Жељка Комшића и Шефика Џаферовића, поводом хапшења Едина Врања при уласку у Србију показује да неће бирати средства да заштите злочин над Србима и да сачувају медијску слику о рату у БиХ. Додик је рекао како то показује да је „њихова правда да су Срби кривци“.
Додик је рекао да је хапшење Врања само изговор и повод за покровитељски став према тим злочинима.
„Бошњаци у БиХ су опредељени за процесуирање злочина само над Бошњацима, а сваки други процес било у БиХ или ван ње, посебно над Бошњацима као извршиоцима, виде као удар на БиХ и прогон њених држављана“, рекао је Додик поводом заједничког саопштења Комшића и Џаферовића да хапшење Врања представља нови у низу срачунатих прогона над грађанима БиХ које врше власти у Србији.
Нагласио је да је Србија суверена држава са независним правосуђем, а да реакције попут ових Комшићевих и Џаферовићевих само излажу БиХ јавном подсмеху у региону и откривају суштину „правде“ о којој говоре два, како је рекао, „бошњачка члана Председништва“.
„Њихова је правда да су Срби, Република Српска и Србија кривци, а Бошњаци жртве у рату и миру. Када једном напусте политику жртве и схвате да је тзв. Армија БиХ починила ужасне злочине над Србима и Хрватима у БиХ, можда још буде неко ко ће бити спреман на дијалог са Бошњацима“, рекао је Додик, преноси РТРС.
Некадашњи начелник Сектора криминалистичке полиције у Федералној управи полиције Един Врањ ухапшен је јуче на граничном прелазу Увац у Србији због сумње да је као иследник у логору у Горажду учествовао у малтретирању и пребијању ратних заробљеника српске националности који су били припадници Војске Републике Српске.
Жељко Комшић о Шефик Џаферовић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
СРБИЈА
Нови дипломатски скандал: Два члана Председништва БиХ назвала Србију агресором
Лисице, хапшење - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
РЕГИОН
Ко је ухапшени Един Врањ, због ког се подигла тензија у региону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала