- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Европски парламент наставља своје покушаје у "обуздавању Русије", следе нове мере

© AP Photo / Francisco SecoЗаседање Европског парламента у Бриселу
Заседање Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
Пратите нас
Посланици Европског парламента у нацрту извештаја о односима ЕУ и Русије који се планира да буде усвојен на пленарној седници у Стразбуру позива се на јачање војног потенцијала за обуздавање Русије.

"ЕУ, заједно са НАТО-ом и међународним партнерима, мора да обузда Русију како би се одржао мир и стабилност у Европи и шире, укључујући за рачун јачања сопственог војног потенцијала", наводи се у пројекту документа.

По мишљењу аутора извештаја, ЕУ треба да изврши притисак на Русију како не би дозволила њено "мешање у послове источних и јужних суседа савеза".
"ЕУ треба да прошири санкције које би обухватиле "паспортизацију" (издавање руских пасоша у Донбасу) и организацију нелегитимних избора на Криму, као и да повећа одговорност Русије за блокирање реализације Минских споразума и преговора у нормандијском формату. ЕУ треба да координира ове мере са САД како би се проширио њихов опсег и повећала њихова ефикасност", наводи се у документу.
Истовремено, Русија је више пута саопштила да није страна у конфликту у Украјини нити субјекат Минских споразума о решавању кризе.
"ЕУ треба да буде спремна да не призна руски парламент и размотри обустављање чланства Русије у међународним организацијама са парламентарним скупштинама, између осталог у Парламентарној скупштини Савета Европе, ако парламентарни избори 2021. године у Русији буду проглашени непоштеним и буду одржани уз кршење демократских принципа и међународног права", наводи се у документу.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала