- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Нетачно је”: Огласио се амбасадор Србије у БиХ, објаснио шта се догодило

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Yukof/Cropped photo / Сарајево и Башчаршија
Сарајево и Башчаршија - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
Пратите нас
Амбасадор Србије у Босни и Херцеговини Александар Ђорђевић негирао је данас наводе појединих медија у БиХ да је преко секретарице поручио да не жели да дође на састанак са председавајућим Председништва БиХ Жељком Комшићем.
Оценио је да су ти наводи нетачни, злонамерни и усмерени на генерисање непријатности према амбасади Србије у Сарајеву, што је, истиче, у најмању руку некоректно и недобронамерно.
Ђорђевић је, саопштено је из Амбасаде Србије у Сарајеву, навео да ће о овоме информисати представнике дипломатске заједнице у БиХ, јер, како истиче, "овакво понашање заслужује њихову пажњу".
У саопштењу са детаљним следом догађаја, Ђорђевић је навео, између осталог, да је позив добијен данас у 10 сати за разговор код Комшића у 11 сати.
Тема разговора, каже, није помињана.
"Након што сам рекао да нисам у могућности да приступим на тако изненадан позив за састанак, у 10:20 сати је позив поновио шеф кабинета Жељка Комшића, уз напомену да може бити врло непријатно, јер ме позива председник, а ја нећу да дођем, те ће медији о томе писати...", навео је амбасадор.
Након што су се око 11 сати на одређеним порталима појавиле вести о “некаквом мом одбијању састанка са Жељком Комшићем", а у вези са хапшењем одређеног лица у Србији, амбасадор наводи да се сматра дужним да се обрати јавности и скрене пажњу да као амбасадор Србије у БиХ поштује прописе, и све међународне конвенције које регулишу статус дипломата.
“Поштујем земљу домаћина БиХ. Напомињем да начин општења у дипломатским круговима је врло прецизан, те да протокол МСП БиХ исти одлично познаје и професионално спроводи. Сходно томе, молио бих да се запослени из кабинета Жељка Комшића, уколико исти не познају, обрате надлежним службама МСП БиХ, па нека са њима разреше своје недоумице, а не преко медија, јер као амбасадор Републике Србије нећу допустити да моју државу и мене лично било који политички чинилац злоупотребљава у своје личне политичке сврхе, кршећи при том, све кодификоване узусе које регулишу дипломатски статус”, истиче Ђорђевић, пренео је Танјуг.
Застава Босне и Херцеговине - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
РЕГИОН
Медији: Амбасадор Србије одбио позив Комшића на разговор, БиХ отказала учешће на Самиту у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала