- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Реакција Сарајева: Босна позвала амбасадорку БиХ из Београда на консултације

CC0 / Photo by Markus Winkler from Pexels / Застава Босне и Херцеговине
Застава Босне и Херцеговине - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
Пратите нас
Након хапшења Едина Врања, бившег високог службеника Федералне управе полицију (ФУП) министарка Бисера Турковић позвала је амбасадорку Аиду Смајић из Београда на хитне консултације, сазнаје босански портал „Кликс“.
Ово је најдиректнији потез у смеру одговора на потез српских власти које су ухапсиле држављанина БиХ. До смиривања ситуације послове у амбасади ће вршити отправник послова, преноси „Кликс“.
На привођење Врања раније су реаговали и председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић и члан ове институције Шефик Џаферовић.
Они су рекли како ово представља нови у низу прогона над грађанима Босне и Херцеговине, које врше српске власти, злоупотребљавајући принцип универзалне надлежности у процесуирању ратних злочина.
Како је истакнуто, циљ српских власти је ревидирање истине о рату у Босни и Херцеговини и изједначавање зараћених страна када је реч о почињеним злочинима.
На хапшење Врања реаговали су бројни субјекти у Босни и Херцеговини, а Странка за Босну и Херцеговину тражила је и повлачење амбасадора из Београда.
Министарство унутрашњих послова Србије издало је саопштење у вези с хапшењем Врања, а у њему наводе да је овај држављанин БиХ осумњичен за ратне злочине против ратних заробљеника на подручју Горажда од јануара 1993. до октобра 1994. године, преноси Б 92.
Лисице, хапшење - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
РЕГИОН
Ко је ухапшени Един Врањ, због ког се подигла тензија у региону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала