- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски посланик: Нећемо дозволити Европи да нам намеће да морамо да признамо истополне бракове

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаседање Европског парламента у Стразбуру
Заседање Европског парламента у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
Пратите нас
Бугарски посланик у Европском парламенту из партије ВМРО БНД Ангел Џамбазки изразио је незадовољство поводом усвајања резолуције у ЕП која се тиче закључивања бракова LGBTIQ лица.
Према речима бугарског посланика, Европски парламент је направио још један корак у правцу "самоубилачког уништења традиционалних хришћанских вредности".
„Свака хистерија“ у прилог правима особа у истополним браковима довешће до наметања туђе идеологије, каже Џамбазки: признавање таквих бракова у Бугарској значиће лагани распад традиционалних бугарских вредности.

"ВМРО по овом питању има врло јасан и чврст став. Не слажемо се са овим очигледним мешањем Европе у политичке одлуке Бугарске и категорично смо против легализације геј-бракова у Бугарској", изјавио је политичар.

Бугарски европарламентарци из партија и коалиција као што је ГЕРБ, БСП, "Демократска Бугарска" и ДПС подржали су резолуцију.
У резолуцији ЕП се говори о различитим формама званично регистрованих односа LGBTIQ лица. Бракови и савези представника ове заједнице морају бити признати на територији целе ЕУ, наводи се у саопштењу.
Људи који се налазе у тим односима треба да имају иста права као и хетеросексуални парови који су у браку или су регистровали своје партнерство.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала