- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Хвала Србији, ми смо спремни“: Пао договор о градњи аеродрома

© Фото : Туристичка организација ТребињаЈедан од најлепших градова бивше Југославије данас је град са највећим туристичким потенцијалом у Републици Српској
Један од најлепших градова бивше Југославије данас је град са највећим туристичким потенцијалом у Републици Српској - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
Пратите нас
На данашњем састанку у Бањалуци договорено је да на пролеће почну радови на изградњи аеродрома Требиње.
На радном састанку којем је присуствовао и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик финализован је договор и распоређене дужности на изградњи аеродрома, односно приступних путева и инфраструктуре.
Додик је истакао да ће се радити ефикасно и подсетио да су Српска и Србија заједно у овом пројекту. Поручио је да је охрабрен настојањима Србије да се убрзају процедуре у вези са изградњом аеродрома у Требињу, с обзиром да тај пројекат треба да буде завршен 2023. године.
Рок до када пројекат треба да буде завршен је 2023. година и зато се бавимо оперативним питањима да не би било застоја", казао је он новинарима у Бањалуци.
Директор "Аеродрома Србије" Михајло Здравковић изјавио је да је реч о комплексном пројекту, који захтева укључивање свих надлежних институција. Он је додао да су у току израда зонинг плана и истражни радови на терену.
"Надамо се да ће пројекат ићи оном динамиком коју смо договорили и да ћемо већ на пролеће, са почетком грађевинске сезоне, ући у радове", нагласио је Здравковић.
Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао да је изградња аеродорома у Требињу капиталан пројекат за Републику Српску, најавивши да ће на следећој седници Владе РС бити одлука о преносу права на управљање и изградњу аеродрома на предузеће "Аеродром Требиње".
Министар комуникација и транспорта у Савету министара БиХ Војин Митровић навео је да су састанку присуствовали представници свих надлежних инстиуција, са свих нивоа власти.
Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да ће град дати максималну подршку овом пројекту.
"Ми смо спремни да донесемо све неопходне акте, изађемо у сусрет кад је реч о таксама, јер је то пројект од стратешког значаја", казао је Ћурић.
Захвалио је Србији и њеном председнику Александру Вучићу, који је, како је навео, изразио жељу да се аеродром гради управо у Требињу.
"Надам се да ће то бити пројекат на понос свих нас и подстрек да људи остају у Требињу и Херцеговини", рекао је градоначелник Требиња.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала