- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата оптужио Америку да жели да подели Сирију

© AP Photo / Matthew Crane/U.S. Army/HandoutКонвој коалиционих снага на челу са САД у провинцији Дејр ел Зор у Сирији
Конвој коалиционих снага на челу са САД у провинцији Дејр ел Зор у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
Пратите нас
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков сматра да Сједињене Америчке Државе у свом арсеналу имају и сценарио дефакто поделе Сирије.
„Подсећам да је један од главних узрока нестабилности и наставка сукоба у Сирији – незаконито присуство САД у земљи… Мислим да у њиховом арсеналу постоји сценарио дефакто поделе Сирије. Ми смо против тога и делујемо у складу са постојећим резолуцијама Савета безбедности УН које потврђују територијални интегритет Сирије“, рекао је Рјабков у интервјуу за „РТ Арабик“.
У Сирији оружани сукоб траје од 2011. године. У Нур Султану се од 2017. године воде преговори, познати као „астански формат“.
У јануару 2018. године Сочи је био домаћин конгреса националног дијалога Сирије, који је био први покушај од почетка сукоба да се окупи широк састав учесника. Главни резултат конгреса била је одлука о стварању уставног комитета који делује у Женеви и чији је главни задатак припрема уставне реформе.
Председник Сирије Башар ел Асад и председник Русије Владимир Путин на састанку у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
РУСИЈА
Путин се састао са Асадом у Кремљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала