- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија има „групу смрти“, проблем са вирусом, али и легенду на голу

© Фото : Фудбалски савез СрбијеФутсал репрезентација Србије
Футсал репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
Пратите нас
Футсал репрезентација Србије игра у уторак, 14. септембра (17.00), игра против селекције Ирана утакмицу првог кола Светског првенства у Литванији.
Србија се налази у јако тешкој групи у којој ће, поред Ирана, играти Аргентина, актуелни светски шампион, и Сједињене Америчке Државе.
Иран је први тест на путу до нокаут фазе такмичења (две селекције из групе избориће пласман у наредну рунду и четири најбоље трећепласиране из свих група), а Србији је после Тајланда (2012) ово друге учешће међу одбараним светским селекцијама.
„Првенство света у Литванији за мене је прво велико такмичење, остварење сна од тренутка када смо пре две године почели квалификације“, истиче Страхиња Петров.
„После напорних припрема и две добре провере са Бразилом, спремно дочекујемо дуел са одличном селекцијом Ирана“, додао је.
Србија ће се такмичити без првог голмана Немање Момчиловића коме је констатован вирус корона по доласку у Литванију.
„Нико не може да замисли како се осећам у овом тренутку. Веома сам разочаран, тужан и љут, јер нећу имати прилику да помогнем својој земљи и својим саиграчима у ове три утакмице. Мораћу да нађем начин и мотивацију, да после овог још јаче тренирам и да будем јачи и бољи“, навео је Момчиловић.
Србија је пронашла хитро решење, сјајног Прокупчанина на голу Србије замениће његов суграђанин и легендарни претходник, Миодраг Мики Аксентијевић.
Добро издање у проверама са Бразилом донело је велики оптимизам у табор наше селекције, а један од најискуснијих у саставу Орлова Слободан Рајчевић не крије да меч са Ираном може да одреди судбину пласмана Србије у Литванији.
„Добићемо смерницу за наставак такмичења. У случају да останемо непоражени, онда би могли да јуришамо на друго место, а то значи да би трећа позија била загарантована“, наглашава Слободан Рајчевић који је био учесник Првенства света 2012. када је домаћин био Тајланд.
„Добро смо се припремили, никоме не претимо, али верујемо у свој квалитет. Група је јака, Иран је на последњем шампионату био трећи, Аргентина је актуелни првак света, а САД је репрезентација коју ћемо тек упознати, али ради се о амбициозној селекцији. Идемо, дакле, корак по корак“, закључио је Рајчевић.
Шкотски судија Џон Битон - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
СПОРТ
Шкот и Данац деле правду Звезди и Партизану на старту европске јесени
Ромелу Лукаку на дебију по повратку у Челси против Арсенала - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
СПОРТ
Романова чета брани трон од европских „аждаја“
Лопта за футсал - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2021
СПОРТ
Србија због вируса остала без голмана, али – враћа се легенда!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала