- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Да се Украјина лакше супротстави Русији“: Кијев би од Америке могао да добије „Гвоздену куполу“

© AP Photo / Dan BaliltyГвоздена купола
Гвоздена купола - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
Пратите нас
Један део америчких конгресмена залаже се за то да Америка испоручи Украјини тактичке противракетне системе „Гвоздена купола“, пише „Политико“.
Одбор Конгреса за питања оружаних снага представио је своју верзију нацрта закона о одбрани за 2022. годину у којем се помиње продаја и испорука система Украјини.
У документу се не наводи конкретан противракетни систем , ипак, према речима извора „Политика“, ради се о батеријама „Гвоздене куполе“ које би требало да помогну украјинској војсци да се супротстави Русији.
„Након испорука новог оружја, напетост у односима између Москве и Кијева ће се вероватно појачати“, наводи се у чланку.
Наводи се и да су Сједињене Државе купиле две батерије овог ПРО система од Израела пре две године али да нису успеле да их интегришу у нови систем војне команде.
Подсетимо, Америка и Украјина су крајем августа, током посете председника Владимира Зеленског Вашингтону, потписале споразум о војној сарадњи, а један од циљева је отпор „руској агресији“.
Израелски систем ПРО „Гвоздена купола“ (Iron Dome) пресреће ракете, лансиране из сектора Газа у правцу Израела  - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2021
Све тајне моћне израелске „Гвоздене куполе“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала