- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ђукановићева посета Хрватској: Иде на Брионе и одаје почаст хрватским бранитељима

© AP Photo / Risto BozovicМило Ђукановић
Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
Пратите нас
Председник Црне Горе Мило Ђукановић отпутоваће сутра у дводневну узвратну званичну посету Републици Хрватској, на позив председника Зорана Милановића. Ђукановић ће, између осталог, током посете Хрватској положити венац и одати почаст хрватским бранитељима и цивилима погинулим током тзв. „Домовинског рата“.
Након церемоније дочека са највишим војним и државним почастима, председници Ђукановић и Милановић разговараће у четири ока, а разговор ће наставити на сусрету делегација Црне Горе и Хрватске.
„Током званичне посете, предсједник Ђукановић ће се сусрести и са председником Хрватског сабора Горданом Јандроковићем, као и са председником Владе Републике Хрватске Андрејом Пленковићем који ће у част председника Ђукановића приредити и радни ручак“, саопштено је из Ђукановићевог кабинета, преноси РТЦГ.
Истог дана, Ђукановић ће, како је најављено, положити венац на споменик „Глас хрватске жртве-Зид боли“ на Градском гробљу Мирогој. Тај споменик посвећен је хрватским војницима и цивилима погинулим у сукобу у тој држави почетком деведесетих, приликом сецесије Хрватске од Југославије, који у Хрватској зову Домовински рат.
„Председник Ђукановић ће се током посете Загребу састати и са представницима Националне заједнице Црногораца Хрватске. Другог дана посете, председник Црне Горе Мило Ђукановић боравиће на Брионима где ће му домаћин бити председник Хрватске Зоран Милановић“, наводи се у саопштењу.
Зоран Милановић и Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
РЕГИОН
„То су десетерци Његоша, ту нема власти“: Хрватски председник вређа Црну Гору, а кад је био Мило...
Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
РЕГИОН
Мило преко хрватских медија вређа и удара на Цркву, Србију и Русију, а и опет би у шуму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала