Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Додик: Имамо своју Републику, али наша држава је и Србија

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
Пратите нас
Ми у Републици Српској смо загледани у Србију, и ми је волимо. Ми имамо своју Републику, али наша држава је и Србија, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, на централној манифестацији у Београду посвећеној обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе.
„Јединство смо увек показивали у најтежим историјским тренуцима, и то је дало карактер нашем народу, који се разликује од других поданика, и од оне далеке 1389. до 1914. године. Пролазили смо голготе, али нисмо дали слободу, која нам је у генима, јер Србин не може да живи без слободе“, нагласио је Додик.
Он је још једном подсетио ко је и одакле долази.
„Ми нисмо Босанци, ми смо Срби. Срби православци, говоримо српски, пишемо ћирилицу, славимо славу, и ништа ме не веже са речју Босанац. Зато нам кажите једноставно: Срби“, поручио је Додик.
Додик је поручио свима да и даље не зна чиме то Срби изазивају друге.
„Не желимо друге да мењамо, али своје поштујемо. Неће бити више „Oлуја“. А стратегија Србије каже да мора да штити Србе, ма где они били. И они који долазе иза нас да не помисле да позивамо на пушке, топове, није тачно. Ми имамо територију, народ, законодавну власт и ми тежимо да једног дана будемо равноправни са остатком слободног света као своји на своме“, навео је Додик на обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе.
Зејтинлик - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
СРБИЈА
Пробој који је променио свет: Нема бољег дана да Срби славе јединство и слободу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала