- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Отвара се највећи панорамски точак на свету - висок 250 метара /видео, фото/

CC0 / Pixabay/analogicus / Панорамски точак Аин Дубаи, највећи на свету
Панорамски точак Аин Дубаи, највећи на свету - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
Пратите нас
Највећи панорамски точак на свету, висок 250 метара, почеће да ради од следећег месеца у Дубаију.
Панорамски точак у Дубаију биће отворен 21. октобра и биће за 80 метара виши од досадашњег рекордера, точка у Лас Вегасу.
„Рекордни Аин Дубаи засениће Сингапур флајер, као и популарно Лондонско око, од којег ће бити двоструко већи“, навео је директор пројекта Роналд Дрејк.
Конструкција Аин Дубаија имаће 48 затворених кабина, од којих неке могу да приме и до 40 путника. Укупно 1.750 заинтересованих грађана имаће прилику у једном тренутку да разгледа град из овог величанственог здања.
„Свака кабина већа је од два двоспратна аутобуса. На точку ће бити доступне три врсте кабина, једне ће имати стриктно посматрачку улогу, друге ће укључивати и приступ храни и пићу, а трећа врста кабина дефинише се као приватна и може се прилагодити за вечере, пословне састанке и друге догађаје“, наводи Дрејк.
Свака вожња ће трајати 38 минута, а приликом ње посетиоци ће моћи да уживају у погледу на град, али и на обалу Дубаија.
По отварању Аин Дубаија, ова туристичка локација настојаће да се позиционира високо у светском врху кад је реч о оваквој врсти туристичке понуде.
Економиста Осман Калид рекао је да је фокус на туризам био једна од главних стратегија УАЕ, а поготово Дубаија, као и да је отварање највећег панорамског точка само наставак активности на јачању такозваног авантуристичког и луксузног туризма у Дубаију.
У јулу 2021. године званичници у Дубаију отворили су 200 метара дубок базен с подводним градом, а у протеклом периоду отворен је и један од најдужих зип-лајнова на свету Икс лајн, преноси Б92.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала