- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Париски терориста: Нема ничег личног у убијању 130 људи

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAСпасиоци спасавају жртве после терористичког напада у Паризу
Спасиоци спасавају жртве после терористичког напада у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
Пратите нас
Главноосумњичени за исламски терористички напад из 2015. године, када је убијено 130 људи у Паризу, рекао је данас пред француским судом да „нема ничег личног у нападу“.
„Напали смо Француску, циљали смо грађанство и ту није било ничег личног“, рекао је Салах Абдеслам (31), објавила је француска телевизија БФМ.
Абдеслам је нападе у Паризу назвао одговором на француску интервенцију у Сирији против такозване Исламске државе, чији је члан био.
„Француски авиони бомбардовали су ИСИС (организација забрањена у Русији), не правећи разлику између мушкараца, жена и деце. Ми смо натерали Француску да пати на исти начин на који смо ми патили“, рекао је он на суђењу.
Такође, кривицу је пребацио на тадашњег француског председника Франсоа Оланда.
„Када је донео одлуку да бомбардује Исламску државу, знао је да је то рискантна одлука, знао је да ће се Французи суочити са смрћу“, рекао је Абдеслам, додајући да жели да „буде искрен према жртвама, које су претрпеле неизмеран бол“.
Абдеслам је оптужен за учешће у оружаном нападу на кафиће, ресторане, концертну халу „Батаклан“ и стадион „Француска“, у новембру 2015. године.
Абдеслам је прошле недеље ометао суђење тако што је давао политичке изјаве са оптуженичке клупе, због чега је судија привремено суспендовао саслушање.
Спасатели оказывают помощь пострадавших в 10-м округе Парижа - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2015
Хорор у Паризу: Стотине жртава, хаос на улицама и ванредно стање
Француски ватрогасци помажу повређеном момку у близини Батаклан концертне дворане након пуцњаве у Паризу, Француска, 13. новембра 2015 - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2015
Напад у Паризу — увод у већу катастрофу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала