САД ће финансирати маргинализоване заједнице у Србији

© AP Photo / Darko VojinovicЗаставе Србије, ЕУ и Америке
Заставе Србије, ЕУ и Америке - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
Пратите нас
Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) објавила је конкурс за програме за подршку маргинализованих група у Србији. Са документом се упознао портал „РТ“.
„У оквиру овог рада, Америчка агенција за међународни развој у Србији настојаће да подржи низ иницијатива чији је циљ промовисање правде и ширење могућности одређених заједница у Србији чија су права угрожена (млади, жене, особе са инвалидитетом, ЛГБТ особе, мањине)“, наводи се у опису програма.
Ради се о осигуравању запошљавања маргинализованих група кроз развој њихове радне снаге и побољшање изгледа за индивидуално предузетништво. Према речима представника УСАИД-а, такве акције ће обезбедити „инклузиван и одржив“ развој Србије.
Осим тога, како се наводи у документу, представници УСАИД-а требало би да теже партнерству са народом, владиним институцијама и организацијама цивилног друштва у земљи.
Укупан износ финансирања износиће 6 милиона долара, док је за појединачне иницијативе планирано да се издвоји од 500 хиљада до 2 милиона долара „у зависности од расположивости средстава“.
Раније је објављено да УСАИД планира да издвоји до 13,5 милиона долара за „борбу против корупције и неквалитетних услуга државних структура“ самопроглашеног Косова.
Седиште Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
РУСИЈА
Америка припрема европски програм за борбу против „злонамерног утицаја Кремља“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала