- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Демократе: Чему ова киселост, партнери?!

© FB/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna GoraАлекса Бечић председник Демократа
Алекса Бечић председник Демократа - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2021
Пратите нас
Након што су из ГП УРА упутили саопштење како су Демократама важније министарске фотеље значајније од реформи у Тужилаштву и борбе против организованог криминала и корупције, овим поводом су се огласили из Демократске Црне Горе.
„Апсолутно ћемо бити чувари споразума чији смо идејни творци и аутори сваког слова Споразума насталог у кабинету председника Демократа, јер је тај Споразум за Демократе закон, и нећемо дозволити ником да јефтине политичке поене капитализује путем спинова и најјефтинијих могућих политикантских игрица којима покушавају заслуге приграбити за себе“, наводи се у саопштењу као реакција на наводе ГП УРА да су Демократском фронту и Демократама фотеље значајније од реформи у Тужилаштву и борбе против организованог криминала и корупције.
„Исто, дакле, као у случају Цетиња: борити се да до устоличења не дође, а онда неистинама стварати криву слику у јавности која ама баш никако не одговара стварним догађајима“, казали су.
Из Демократа су питали „да ли УРА поручује да је договор и стабилизација парламентарне већине лоша ствар за Црну Гору“.
Наводе да о принципијелности ГП УРА најбоље сведочи пример да су пре само неколико дана тврдили да подржавају договоре два највећа субјекта а да сада, кад је ДФ пристао на реконструкцију Владе, стиже напад.
„И то од оних који су са ДФ писали једну и другу верзију тужилачких закона. Киселост која се једноставно не може не приметити сведочи пропалој нади ГП УРА да ће неко други преузети кривицу за рушење Владе, док би се они у том случају могли измигољити а ипак остварити циљ. Жалимо случај. Колико стоје оптужбе да смо гладни фотеља најбоље објашњава то да долазе од оних који су са четири мандата запосели све што је било могуће, и позапошљавали кога год су имали. Демократе су, кажу, ’гладне фотеља’, а једни смо од 37 посланика који од почетка подржавају Владу, а нити једно министарство. Немојмо, партнери, преочигледно је", поручују Демократе.
Демократски фронт лого - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2021
РЕГИОН
ДФ: Очекивали смо да УРА снажно подржи договор
Као још један аргумент наводе заокрет поводом Тужилачког савета.
„Док ми месецима причамо да се ту ствари морају урадити без грешке тако што ће бити изабрани непартијски људи, УРА нас оптужује да опструирамо, а сад кад је и то на путу да буде у најкраћем року готово, сад је то одједном калкулација? Па партнери, да није пресмешно било би тужно и то много тужније од ваших излива љубави вашем, како сами рекосте, брату Катнићу. Колико су тек фантазмагоричне оптужбе да договор Демократа и ДФ-а штети борби против организованог криминала и корупције најбоље говори највећи изазов који је ова земља имала у последњих неколико година: устоличење на Цетињу. Процена ситуације, чврстина, спремност, способност и снага су били наши, а шта је осим опструкција целе акције било Урино у целој гунгули, грађани су видели сами. Остала је само једна непознаница, ко је више жалио због успешне акције, УРА или Вељовић, ДПС или ваши одборници и потпредседници, који су јавно подржали ставове ДПС-а и гласали за њихове предлоге у цетињском Парламенту“, тврде Демократе.
Постављају питање „зар јача и стабилнија Влада управо не би одговарала онима који су одлучни да се боре против криминала и корупције“, те чему онда „ова киселост, партнери, уколико треба да добијемо стабилну Владу, без трзавица, претње рушењем и слично? Или је ипак нешто друго приоритет а борба против криминала само маркетинг за јавност?“.
Поручују да је прича да се може борити против криминала из позиције слабе и неизвесне Владе за децу предшколског узраста.
„Коначно, оптужују нас они који су свог друга Симијановића представили као специјалног изасланика Сједињених Америчких Држава да би 37 посланика већине избацили из Владе Црне Горе. Сад кад се и тај аспект руши на начин што се Влада оснажује и стабилизује да ради у пуном капацитету, сад нам не ваља? Партнери, саопштење вам просто вришти нелогичностима, љутином, а на моменте и тешким лицемерјем. За крај, у потпуности се слажемо да Црна Гора мора бити европска, грађанска и еколошка држава. И у том циљу предлажемо да се, уз нашу пуну подршку дакако, прихватите посла у министарству екологије и заштите животне средине, јер не видимо како то као партија зелених каните обавити из сектора безбедности, а жао нам је да ваши потенцијали не дођу до изражаја јер смо ми мало друштво велике запуштености и потребан нам је сваки способан човек. Такође, из свега овога произилази закључак: ако Демократе, СНП, Права, ДФ немају већину, онда је има УРА са ДПС. Па са срећом, другари", пише у реаговању, преносе Вијести.
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2021
РЕГИОН
Огласио се и премијер Црне Горе: Само експертска влада...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала