- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Договор ДФ и Демократа: Реконструкција Владе Црне Горе и избор Тужилачког савета

© Sputnik / Небојша ПоповићЗдравко Кривокапић у Скупштини Црне Горе
Здравко Кривокапић у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2021
Пратите нас
Демократски фронт и Демократе постигли су договор да се обави реконструкција Владе Црне Горе и да се након тога одмах изабере Тужилачки савет.
„На последњем састанку председника и представника конституената парламентарне већине договорено је да је потребно да два највећа политичка субјекта постигну договор о начину разрешења отворених политичких питања која онемогућавају редовно функционисање и да остали неће бити кочница томе“, наводи се у заједничком саопштењу ДФ и Демократа.
Како се додаје, „уважавајући тај захтев, у претходним данима су обављене консултације између представника Демократског фронта и Демократа“ и постигнут је следећи закључак:

„Потребно је реконструисати постојећу 42. Владу Црне Горе на начин да уместо досадашњих 12 има 18 министарстава и 3 потпредседника, с тим што би потпредседници уједно могли да буду и ресорни министри. Подела ресора била би договарана са формалним предлагачем реконструкције Владе, а политичке организације би сагласно прописаним процедурама и демократским стандардима кандидовале своје представнике.

Тужилачки савет ће се изабрати на седници на којој се буде бирала реконструисана Влада“, наводе из ДФ и Демократа.
Саопштено је и да ће на тај начин бити „решена отворена политичка питања, оснажена 42. Влада и постигнут потребан ниво политичке стабилности неопходан за даље реформске процесе“.
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Излаз из кризе у Црној Гори: Реконструкција Кривокапићеве владе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала