Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Косово ће имати официра за везу са Европолом

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIЗаставе ЕУ и Косова на главном тргу у Приштини
Заставе ЕУ и Косова на главном тргу у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Косова Џељаљ Свечља је објавио да је постигнут договор са Еурополом да Косово има официра за везу са европском полицијском организацијом, пише Косово онлајн.
„Данас смо завршили потписивање споразума са Еурополом, са извршном директорком, Катрин Де Бол, којим је Косову омогућено именовање званичног официра за везу у Еурополу и успостављена је сигурна линија комуникације и размене информација са Еурополом“, рекао је Свечља.
Према његовим речима овај споразум омогућава сигурну размену информација у борби против међународног криминала и корупције.
„Ови споразуми ће омогућити сарадњу и директну и сигурну размену информација Косова, Еуроола и држава чланица Европске уније.“
Свечља је додао да су потписани споразуми доказ даљег унапређења сарадње Косовске полиције и Еуропола.
„Наша заједничка посвећеност повећању билатералних и мултилатералних споразума за међународну полицијску сарадњу наставиц́е се великом динамиком“, казао је Свечља.
До сада везе косовске са Еурополом су прво ишле кроз мисију УНМИК-а на Косову а након успостављања мисије Еулекса преко ње.
Ово је први пут да се обезбеђује директна веза Полиције Косова са Еурополом.
Косово у два покушаја није успело да се учлани у Интерпол, док је Свечља пре неколико дана најавио да ће се поново током следеће године кандидовати за пријем у тој организацији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала