- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Потребан нам је снажан парламент“: Путин позвао грађане да гласају на изборима за Думу /видео/

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2021
Пратите нас
Избори за Државну Думу представљају догађај од највећег значаја, сви су заинтересован да у парламент уђу ауторитативни и активни људи, способни да одрже обећања, поручио је председник Русије Владимир Путин грађанима уочи избора.

„Драги пријатељи! Наредних дана – 17, 18 и 19. септембра одржаће се избори за посланике Думе. Избор новог састава је без сумње најважнији догађај у животу нашег друштва и земље“, наводи се у Путиновој поруци.

Руски председник истиче да су сви заинтересовани да у „парламент уђу одговорни, активни, ауторитативни људи који су у стању да одрже реч, испуне налоге и обећања, оправдају наде и поверење грађана Русије“.
Од конструктивне сарадње законодавне и извршне власти много тога зависи у будућности, навео је Путин и додао да су, према обновљеном Уставу, Думи додељена веома значајна овлашћења, као што је одобравање кандидатура премијера, његових заменика и министара.
„Савремени свет је сложен. Видимо како се брзо, понекад непредвидиво, мења. То без сумње ствара нове изазове, али и отвара нове могућности“, додао је Путин.

Потребна је одговорност

Руски лидер је апеловао на грађане да при гласању добро извагају.

„Рачунам на ваш одговоран, изваган, патриотски грађански став, на вашу жељу да изаберете посланике који ће радити на корист и у име наше вољене домовине, у интересу нашег народа и сваког грађанина Русије.. Молим вас, направите свој избор“, позвао је Путин.

Виши смисао избора огледа се у испољавању воље народа земље као главног извора власти и реализације уставног права грађана да одреде правац даљег развоја Русије, коју сви „желимо да видимо као суверену и успешну“, истакао је руски председник.
У будућности има много посла, а реализација планова у великој мери зависи од компетентног рада Думе, нагласио је председник и додао да рад у Думи искључује популизам и захтева максималан професионализам.
Избори се одржавају од 17-19. септембра, а грађани бирају посланике за нови петогодишњи мандат.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала