- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездин тест интелигенције: „Нећемо се уплашити, ризиковаћемо али паметно“

© Фото : ФК Црвена звездаБен и Катаи
Бен и Катаи - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2021
Пратите нас
Црвена звезда на старту групне фазе има најтежи задатак, на Маракану јој стиже Брага, а меч је заказан за 18.45. Дејан Станковић неће моћи да рачуна на Милана Павкова, али је јасно да перспективни стратег има „арсенал“ с којим може да нападне португалског представника.
То што Звезда неће моћи из ваздуха да припрети Браги, која је прошло годину завршила као четвртопласирани тим Примеире, а тренутно је шеста, аутоматски отвара нека друга решења и опције.
Лопта ће морати да се котља по земљи, кроз средину где је Звезда, уједно и најјача, док би Бенова и Ришаирова (уколико буде стартер уместо Дионија) брзина, могла да дође до изражаја.
Јасно је да ће место међу стативама бити резервисано за Милана Борјана, а одбрамбени бедем испред њега требало би да чине: Милош Дегенек и Александар Драговић, док ће по свему судећи бекови бити Марко Гобељић и Милан Родић.
Али јасно је да ће се највећа битка са Брагом, која никада није изгубила меч у првом колу групне фазе неког европског такмичења, водити на средини.
Свестан је тога и Дејан Станковић, као и изазова који очекује његове ученике.
„Брага је озбиљна екипа, играју нападачки фудбал. Одавно нисмо играли против таквог ривала и биће то леп тест за мој тим. Радили смо добро, верујем у момке и пун сам оптимизма. Овај стадион бранимо свим снагама, да кажем да нећу калкулисати, лагао бих. Али, уплашити се нећемо сигурно. Ризиковаћемо, али паметно“, изјавио је Станковић.
Звездин осигурач биће по обичају Секу Саного, момак који плени чврстином на сваком кораку, често игра на ивици жилета и ризикује картон, али је јасно да самом појавом, као и беспоштедним залагањем и „хапшењем" ривала уноси сигурност читавом тиму.
Друштво би требало да му праве темпераментни и никад предвидиви Гелор Канга, као и Мирко Иванић, који би требало да има нешто дефанзивнију улогу него иначе.
Испред њих дејствоваће Звездин „магико“ Александар Катаи, као и Ел Фарду Бен, док ће место у фази напада бити резервисано за Луија Дионија или Ришаира Живковића, то је практично једина мистерија пред судар са Брагом у четвртак од 18.45 на највећем српском стадиону у првом колу Лиге Европе.
Што се Браге тиче, тренутно су шести, али је Станковић за њих рекао да су за њега међу четири најбоља тима Португалије, уз Порто, Бенфику и Спортинг из Лисабона.
Брага је офанзивна екипа, ударне игле су Фабио Мартинс, Јан Коуто и Фабијано Силва, па је јасно да ће Звездини бекови Гобељић и Родић имати „главобољу“ да изађу са њима на крај.
Један од кључних фудбалера Браге је Ал Мустрати, који игра на позицији задњег везног.
Чврст је баш као и Секу Саного, али има и један велики плус, који се односи на офанизвне квалитете.
Фудбалери Шерифа из Тираспоља - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
СПОРТ
Молдавци дочекали Украјинце – „Каћушом“ /видео/
Зна често да повуче напад и да отвори простор крилним нападачима, који онда далеко лакше могу да казне ривала.
„У некој ситуацији бек држи ширину, у другој крило, они могу да се наместе. Играју и са три и са четири позади, како то њима одговара. Изузетно укомпонована екипа, свиђа ми се на који начин играју фудбал. Тотално офанзивна, некада калкулисана екипа, некада како је инерција понесе. Имају изванредан индивидуални квалитет, сви су јаки на лопти. Дуго нису играли против једне овакве екипе“, поручио је Станковић.
Јасно је да је Звезда ослабљена изостанком Павкова, који је мајстор за велике утакмице и који би из прекида и бочних лопти могао да нокаутира Брагу, али је исто тако јасно да Звезда игра у „својој кући“ где су падали много већи клубови од португалског представника, па остаје да се види ко ће добити битку на средини терена и на крају однети бодове.
Александар и Балша су кренули Дејановим стопама и изабрали Србију /фото/
Спектакуларно вече у Лиги шампиона – 23 погодака на шест утакмица! /видео/
Звездин џелат шокирао шампиона Украјине /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала