- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Дума упозорава: Америка платила за дискредитацију избора у Русији

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
Пратите нас
Америчке невладине организације издвојиле су додатна средства покрету „Глас“ (у Русији има статус страног агента) за реализацију специјалне операције у циљу дискредитације резултата избора у Русији, изјавио је шеф Комисије Думе за утврђивање чињеница о мешању страних држава у унутрашња питања Русије Василиј Пискарјев .
„Претпостављам да ће се напади на наш изборни систем и изборе, наравно наставити. Располажемо информацијама о томе да су невладине организације повезане са америчким Стејт департментом издвојиле додатна средства за страног агента, покрет ‘Глас’, управо за спровођење специјалне операције у циљу дискредитације избора. Предали смо информације Централној изборној комисији“, рекао је Пискарјев.
Одмах после објављивања резултата биће покренута интензивна кампања с циљем непризнавања избора и оспоравања резултата, истакао је он.
Гласање за нови сазив Думе почело је данас и трајаће до 19. септембра.
Подсетимо, прошле недеље амерички амбасадор Џон Саливан је био позван у руско Министарство спољних послова на разговор и тада му је скренута пажња да Русија има необориве доказе о мешању и да је тако нешто недопустиво.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала