- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Фестивал српске трпезе сутра у Скадарлији

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗавршени радови на реконструкцији Скадарлије
Завршени радови на реконструкцији Скадарлије - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
Пратите нас
Удружење ,,Чувари огњишта“ уз покровитељство Министарствa трговине, туризма и телекомуникација, Градске општине Стари Град и подршку туристичких организација Србије и Београда организује манифестацију ,,Фестивал српске трпезе“, која ће се 18. септембра ове године одржати у Скадарлији.
Циљ манифестације је да допринесе очувању нашег гастрономског наслеђа и представи нашу трпезу као истински српски туристички бренд.
Кроз различите активности у излагачком, такмичарском, едукативном и културном програму посетиоцима фестивала представиће се велики број учесника и излагача. На једном месту биће актуелни прваци и уваженији такмичари са различитих манифестација у Србији, као и произвођачи хране и пића којима се Србија поноси.
Догађај ће трајати један дан (18.09.2021) од 11.00 до 21.00 час дуж читавог простора Скадарлије и осмишљен је као вишеслојна представа са неколико различитих нивоа, где се упоредо одвија више активности у излагачком, такмичарском, едукативном и културно-забавном програму.
Девет скадарлијских ресторана такмичиће се у припремању специјалитета. Оцењиваће их тим реномираних, лиценцираних судија. Сва такмичарска јела ће бити на располагању за конзумацију посетиоцима фестивала од 17 часова, када ће званично и бити проглашени победници. Приход од конзумације ових специјалитета иде у добротоворне сврхе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала