- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Хакерски напади на онлајн гласање у Русији из САД, Немачке и Украјине

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаЛокални избори у Русији
Локални избори у Русији - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
Пратите нас
Руско Министарство за саобраћај и комуникације саопштило је да је јутрос забележено неколико напада на електронски систем за гласање за руску Думу али да су сви напади успешно одбијени.
Како се прецизира, ти напади извршени су са ај-пи адреса из САД, Немачке и Украјине.
Први напад регистрован је у 10.36 сати по московском времену са циљем да се блокира приступ сервису идентификације и аутентификације корисника.

„Ови напади су били планирани и организовани што и говори о намери да се смислено блокира рад сервиса са онлајн гласање“, наводи се у саопштењу Министарства.

Према речима заменика министра Олега Качанова, портал за онлајн гласање тренутно ради у пуном капацитету и техничких проблема више нема.
Истовремено, из Штаба за мониторинг избора тврде да је због тих напада дошло до одређених задржавања приликом онлајн гласања, али да су сви гласови успешно сачувани.
Подсетимо, ове године на изборима за Думу омогућено је и електронско гласање и то у седам региона – Москви, Севастопљу, Курској, Мурманској, Њижегородској, Јарославској и Ростовској области. Исто важи и за Русе на територији самопроглашених Доњецке и Луганске Народне Републике.
Локални избори у Русији - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
РУСИЈА
Грађани Русије бирају посланике Думе за наредних пет година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала