Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија, 1920
Криза у Авганистану
Најновије информације, фотографије и видео снимци, као и реакције из целог света на новонасталу кризу у Авганистану...

Мисија УН у Авганистану остаје до марта 2022.

УН - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Савет безбедности УН једногласно је данас усвојио резолуцију којом се позивају талибанске власти да успоставе инклузивну владу у којој ће бити жене и у којој ће се поштовати људска права, а резолуцијом је одлучено и да мисија УН у тој земљи (УНАМА) остане до 17. марта 2022. године.
У резолуцији се наглашава да нови талибански владари у Авганистану морају успоставити инклузивну владу са пуним, једнаким и смисленим учешћем жена и поштовањем људских права, пренео је АП.
У резолуцији се, такође, наглашава важна улога коју ће УН наставити да имају у промовисању мира и стабилности у Авганистану.
Резолуција, коју су поднеле Норвешка и Естонија, у суштини, како наводи АП, одлаже одлуку СБ о новом мандату УНАМА до 17. марта 2022. године, дајући чланицама време да процене деловање талибанске владе у наредним месецима.
Резолуцијом се обезбеђује да мисија УН може да настави да прати и извештава о људским правима, кршењу права и злоупотреби деце и подржи пуно, равноправно и смислено учешће жена у свим нивоима одлучивања, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала