- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин гласао на изборима за Државну думу /видео/

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин гласао је на изборима за Државну думу електронским путем, саопштио је његов портпарол Дмитриј Песков.
„Путин је гласао онлајн“, прецизирао је портпарол Кремља.
Након тога се становницима Русије обратио и председник, рекавши да се нада да ће Руси показати на изборима проактиван став и да ће направити свој избор.
„Драги пријатељи! Данас је у нашој земљи почело тродневно гласање за избор посланика Државне думе новог сазива за наредних пет година. Као што видите, у условима санитарних ограничења и карантина испунио сам своју грађанску дужност онлајн, електронским путем“, рекао је Путин.
Он је подсетио да се такав систем гласања користи у многим земљама света, а да се више пута примењивао и у Москви.
Путин је од 14. септембра у самоизолацији, јер је био у контакту са особама које су заражене вирусом корона. Како је касније саопштио, у његовом окружењу заражено је више особа. Кремљ наводи да је Путин потпуно здрав.
Широм Русије данас почињу избори за посланике Думе за наредних пет година, представнике 39 регионалних и локалних парламената, као и лидере девет региона. Гласање траје до 19. септембра.
Према подацима ЦИК, право гласа има више од 108 милиона људи, а како је саопштило Министарство спољних послова њима треба придодати још два милиона Руса који бораве или живе у иностранству.
Локални избори у Русији - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
РУСИЈА
Грађани Русије бирају посланике Думе за наредних пет година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала