- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу гласао на изборима за Думу: Посматрачи кажу да нема кршења закона

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу на гласању
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу на гласању - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
Пратите нас
Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу гласао је на изборима за руску Думу који су почели данас и трају до недеље.
Шојгу је гласао на изборном месту у оквиру територије 45. бригаде за специјалне намене руских ваздушно-десантних снага.

„Као што се то увек дешава у нашој земљи, гласање је прво почело на истоку. Гласају сви војни окрузи и флота. Тренутно је најактивније гласање у Централном војном округу. Нема никакве сумње да ће гласање бити организовано, активно, као и увек до сада“, оценио је министар.

Посматрачи: Нема кршења закона

Међународни посматрач Нурул Худа из Бангладеша изјавио је да није забележио никаква кршења изборног законодавства.
Како је рекао, он ће током трајања избора посећивати разна изборна места како би оценио реалну слику целокупног изборног процеса.
Подсећања ради, први пут од 90-тих година ОЕБС, односно ОДИХР, није послао своје посматраче на изборе. Ипак, поред домаћих ту су и међународних посматрача и то из 55 држава и 10 међународних организација – укупно њих 250, укључујући посматраче из Србије.

Електронско гласање: До сада гласало четврт милиона људи

Ове године на изборима за Думу омогућено је и електронско гласање и то у седам региона – Москви, Севастопљу, Курској, Мурманској, Њижегородској, Јарославској и Ростовској области. Исто важи и за Русе на територији самопроглашених Доњецке и Луганске Народне Републике.
Према последњим подацима, до сада је електронским путем гласало 250.000 људи, што је око 12 одсто од укупног броја пријављених.

Донбас: Важно је да наши грађани учествују у изборима

Учешће грађана самопроглашене Луганске Народне Републике на изборима доприноси интеграцији република на Донбасу и Руске Федерације, изјавио је шеф ЛНР Леонид Пасечник.

„Данас је за нас изузетно важан дан. Први пут наши грађани учествују у изборима. Верујем да ће то дорпинети интеграцији наших република и Руске Федерације“, рекао је он.

Како је претходно саопштила председница руске Централне изборне комисије, на територијама Доњецке и Луганске Народне Републике неће бити изборних места, али ће грађани који су добили руске пасоше по поједностављеној методи моћи да гласају електронски или да допутују у Ростовску област где би то могли да обаве лично.
Локални избори у Русији - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
РУСИЈА
Грађани Русије бирају посланике Думе за наредних пет година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала