- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Aмерички тужиоци прете Бајдену тужбом због уредбе о обавезној вакцинацији

Пратите нас
Двадесет четири америчка републиканска државна тужиоца послала су писмо председнику Џоу Бајдену претећи му тужбом због његовог захтева да запослени у јавним предузећима са 100 или више радника буду вакцинисани против ковида 19 или да раде недељно тестирање.
Тужиоци, предвођени генералним тужиоцем Јужне Каролине Аланом Вилсоном, навели су да је захтев „катастрофалан и контрапродуктиван“. Сматрају да би „изазвао додатни скептицизам“ у вези са вакцинама и навео неке Американце да напусте тржиште рада, укључујући и здравствене раднике.
Писмо су такође потписали државни тужиоци у Алабами, Аљасци, Аризони, Арканзасу, Флориди, Џорџији, Индијани, Канзасу, Кентакију, Луизијани, Мисисипију, Мисурију, Монтани, Небраски, Њу Хемпширу, Северној Дакоти, Охају, Оклахоми, Јужној Дакоти , Тексас, Јута, Западна Вирџинија и Вајоминг.
Писмо је послато на председничку адресу након што је државни тужилац Аризоне Марк Брновић у уторак уложио правно оспоравање савезног захтева, сматрајући да крши личне слободе, преноси „Ју-Ес-Еј тудеј“.
Према Бајденовој уредби, запослени у државним службама морају да буду вакцинисани или да се недељно тестирају на ковид 19. Овом уредбом су обухваћени послодавци са 100 или више запослених, а они послодавци који то не буду поштовали могли би се суочити са казном од 14.000 долара по пријави.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала