- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски тенкови добили заштиту: Најновија муниција штити од ракета

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаРуски тенк Т-90
Руски тенк Т-90 - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2021
Пратите нас
Руска војска добила је нову аеросолну муницију за заштиту од високо прецизног наоружања, која ће повећати издржљивост технике на бојном пољу.
У случају претње, заштитни пројектил 3ВД35 испаљује се у правцу противника и ствара завесу аеросолних сметњи које обмањују противнички систем за навођење високо прецизне муниције.

„Главна предност муниције је могућност да заштити оклопну технику од високо прецизног оружја, између осталог и од напада у најрањивију горњу половину где је тањи оклоп и по правилу није покривен динамичком заштитом. Муниција штити технику како од високо прецизног авионског наоружања, лутајуће муниције, као и од ракета противтенковских система треће генерације, укључујући системе 'Џавелин'“, рекао је индустријски директор кластера за наоружање, муницију „Ростеха“ Бекхан Оздојев.

Муниција има добар извозни потенцијал, а страни партнери већ су показали велико интересовање, додао је он.
Калибар муниције је 76 милиметара, дужина износи 290 милиметара, а тежина 1,8 килограма. Може да се користи на температурама од минус 50 до плус 50 степени Целзијуса.
Како је саопштила прес служба руске државне корпорације „Ростех“, на пројекту су радили стручњаци Централног научно-истраживачког института за прецизну машиноградњу „Ростеха“.
Америчке противтенковске ракете „Џавелин“ производи заједничко предузеће компанија „Рејтион“ и „Локид Мартин“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала