- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Испали хиљаду метака у минуту: У Русији направљен нови аутомат за специјалце

© Flickr / Irish Defence ForcesСнајпер
Снајпер - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2021
Пратите нас
Нови аутомат „КЕДР ПАРА“ намењен је снагама безбедности и специјалцима, а одликује компактност, прецизност и велика ватрена моћ, изјавио је шеф бироа за продају стрељачког оружја „Златмаш“ Вадим Асташин.
То оружје самоиницијативно је направило „Златоустовско машинско предузеће“ (део државне корпорације „Роскосмос“). Према његовим речима, „КЕДР ПАРА“ требало би да замени аутомат ПП-91 „Кедр“ који тренутно користе снаге безбедности.
Аутомат је намењен за градску борбу. Релативно је малих димензија и тежине, али са великом ватреном моћи.
Способан је да испали 1.000 метака у минути, почетна брзина метка је 430 метара у секунди.
Оружје има домет до 100 метара. Приликом гађања одређеног места са те удаљености, меци доспевају на циљано подручје са размаком од 150 милиметара.

„Ови показатељи у потпуности искључују случајни промашај током борбених операција и омогућавају гађање живе силе опремљене панцирима“, рекао је представник „Златмаша“.

У августу ове године „КЕДР ПАРА“ је успешно тестиран под надзором „Специјалне технике и комуникација“ Министарства унутрашњих послова Русије.
Државна тестирања новог аутомата планирана су за почетак 2022. године, након чега ће бити донета одлука о увођењу у употребу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала