Која сте крвна група, какав сте човек

© Sputnik / Кирилл Брага / Уђи у базу фотографијаУзорак крви
Узорак крви  - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2021
Пратите нас
Да је на основу анализе крвне групе могуће направити доста поуздан психолошки профил особе, одавно је познато у источним земљама. Јапанци, рецимо, у свакодневном животу примењују методу анализе крвних група - кетсуекигата.
Већина људи је користи кад бира пријатеље, партнере и животне сапутнике. Међутим, она је већ петнаестак и више година део званичне психологије.
Користе је истраживачи тржишта за предвиђање навика купаца, али и директори предузећа кад запошљавају нове раднике.
Како би направили идеалну организацију рада, Јапанци користе сазнања на којим би радним местима одређене крвне групе биле најефикасније. Тако ће за планирање, контролу и селекцију увек бити изабрана особа крвне групе Б, организација, завођење и спровођење реда биће најчешће поверено крвној групи А, док ће за ефикасну реализацију бити задужена нулта крвна група, преноси портал Стетоскопинфо.

Крвна група 0

Особе које имају крвну групу 0 најчешће су изразито срдачне, дружељубиве и отворене. Немају длаке на језику, верне су, искрене и одане. Због тога што нису склоне да преузму одговорност, жена нулте крвне групе ће, радије тражити групу у којој се осећају заштићеним и сигурним.
С друге стране, мушкарци нулте крвне групе су истински ловци. Они имају неодољиву потребу да доминирају, да буду примећени и зато углавном бирају занимање у коме могу да се експонирају и афирмишу, нпр. глума, журналистика, естрада...
Они имају изражену потребу да живе са особама које су радознале, живахне и динамичне. Монотонија и живот по уобичајеним шаблонима њима уопште не одговара.
За разлику од жена, мушкарци су више заинтересовани за каријеру и кад је реч о послу неће улетати у неки однос или ситуацију док не виде шта из тога добијају.
Партнерство и породица
Жене крвне групе нула, од својих мушкараца очекују срећу, задовољство и нежност. Оне осећају интензивну жељу за удајом, која проистиче из потребе да се потврди кроз брак и породицу. Као супруге владају из позадине и често активно учествују у изградњи каријере свог супруга. Као мајке према деци се постављају другарски, готово пријатељски, а сопствене амбиције остварују преко супруга и деце.
Мушкарци крвне групе нула веома су заинтересовани за жене, активни су у том погледу и зато их жене врло брзо примећују. Незгодна страна ових мушкараца је то што могу да буду крајње непоуздани, јер им неке ствари брзо престају бити занимљиве. У браку су привржени породици, али овде опет до изражаја може да дође њихова јогунаста природа, која се противи препуштању монотонији животне свакодневице.

Крвна група А

За особе које имају крвну групу А могло би се рећи да је њихов синоним - мислим! Ова крвна група даје интелигентне особе, које неретко делују незаинтересовано и хладно, али тиме се заправо штите, јер су веома осећајне.
Најбоље би их описао израз - њен војник, јер их поред емотивности одликује дисциплина и самодисциплина. Увек ће да изаберу високоорганизовану групу, када раде, врло су професионалне и посвећене својим животним, професионалним или породичним обавезама.
Спремне су да преузму одговорност, да разумеју друге, али то очекују и од других. Јако су добри руководиоци, инсистирају на прецизној организацији, преданом раду и установљеном реду. Захтевне су, али праведне особе. Оне не знају, нити их интересује, да доминирају или да се експонирају. То никако. Код њих је приметан спорији напредак у каријери, јер због ненаметљивости често остају непримећени, усамљени и по страни.
Партнерство и породица
Жене и мушкарци крвне групе А су демократични у везама, поштују партнера и његове квалитете. Међутим, због емотивне и осетљиве природе, откриће своја осећања тек када су потпуно сигурни да неће бити изиграни и повређени. Жена крвне групе А је мајка која своју децу контролише и подржава, али и захтева много од њих.
Мушкарци крвне групе А често на прву лопту нису интересантни женском полу, њихове вредности жене откривају тек кад се нађу у дужим везама. Међутим, њихов највећи квалитет је што су одани и потпуно посвећени породици, када је једном заснују, на њу преносе тежиште свог живота. Они подржавају и воле да подржавају и истичу квалитете и способности својих супруга.

Крвна група Б

Психолошки гледано, мушкарци и жене крвне групе Б су најинтересантнији. Наизглед су интровертни, делују суздржано и повучено, али имају јасно изграђен појам о сопственим жељама и вредностима.
У професионалном животу жене крвне групе Б каријеру углавном граде на основу доказаних личних квалитета и напора и готово никад не испољавају такмичарски дух. Функционишу претежно у уском кругу својих проверених пријатеља, којима су одане.
Мушкарци ове крвне групе имају једну врсту социјалне фасаде; делују уздржано, скрушено или повучено, а за то време као шахисти смишљају кораке које ће предузети без велике помпе, како би коначно стигли до жељеног циља.
Да би добили оно што желе, склони су да себе мало смање у очима других. Они не бирају професије које их избацују у први план, јер их експонирање, као и код жена, много не привлачи. Они углавном вуку конце у тајности и далеко од очију оних за које су заинтересовани.
Партнерство и породица
Жене крвне групе Б у љубави очекују нежност и задовољства, срећу и верност, као и сталну пажњу својих изабраника. У партнерским односима делују помало захтевно и недодирљиво и с тога се теже одлучују за улазак у брак. Иначе, када се већ удају и постану мајке врло су одане и посвећене породици.
Могло би се рећи да мушкарци крвне групе Б жене поштују на специфичан начин. Жени за коју се одлуче и коју одаберу, донеће све пред ноге и третираће је као краљицу. Међутим, замаскирана природа мушкарца крвне групе Б долази до изражаја тек у емотивном односу.
Склони су безвољности и меланхолији када немају адекватног партнера, лакше им је да маштају него да се ухвате у коштац са сопственом природом.

Крвна група АБ

Жене крвне групе АБ су изузетне особе. Саосећајне су, а цинизам и иронија су им потпуно страни. Немају специфичних захтева, могу да припадају било којој групи, лако се прилагођавају, али увек успевају да задрже своју индивидуалност.
Кад је реч о мушкарцима, они као да нису успели да, попут жена, у себи помире супротности А и Б крвне групе. Због те двостраности природе, мушкарци АБ крвне групе не могу увек да се адаптирају, они ће пре свој идентитет да остварују преко пројекционих механизама.
Ако су у групи где преовладавају особе са крвном групом А, они ће више да показују карактеристике крвне групе Б и обрнуто.
Партнерство и породица
Жене крвне групе АБ обожавају мушкарце авантуристичког духа, међутим уживају у љубави само док им дозволе да остану мистичне. Као мајке врло су прилагодљиве деци, благе су и нису захтевне. Успешно налазе меру колико могу да буду другари својој деци.
Кад је о мушкарцима реч, специјалитет крвне групе АБ је удварање. Велики су заводници, али пријатни, удварају се суптилно, кроз отвореност, преданост женама. Колико ће овај мушкарац помирити две стране своје природе, у многоме зависи од партнера. Рецимо, ако је његова изабраница крвне групе Б, он ће се понашати као типичан припадник групе А и обрнуто.
Прочитајте још:
Тест личности - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2020
Тест личности од пре више од пола века: Траје минут, а открива осам истина о човеку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала