- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Београд затворен: „Пешачка недеља“ и „Бициклијада“

CC0 / Pixabay / Вожња бицикла
Вожња бицикла - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2021
Пратите нас
Поводом обележавања кампање „Европске недеље мобилности“, која се одржава од 16. до 22. септембра, у Београду ће данас бити организоване „Пешачка недеља“ и „Бициклијада“.
Током „Пешачке недеље“, која ће трајати од 10 до 15 сати, грађани ће имати прилику да учествују у богатом културно-едукативном програму за најмлађе.
Посетиоци ће моћи да искористе услуге и бесплатног сервиса за поправку бицикала на штанду Бициклистичког савеза Србије, на Теразијама, наводи се на сајту Града Београда.
Додаје се да ће код Палате „Албанија“ бити организоване еколошке радионице за децу, на тему важности коришћења бицикала и осталих видова еколошког превоза, са почетком у 10 сати.
Победницима наградног фото-конкурса „Одржива мобилност за здравији живот“ биће додељене награде, а потом ће бити приказана и дечија позоришна представа „Цврчак и мрав“ у организацији Дечијег културног центра Београда.
Током трајања „Пешачке недеље“ саобраћај ће бити затворен од Трга Републике до Трга Славија од 7 до 17 сати.
Како се наводи, „Бициклијада“ ће бити организована од 11 до 12 сати на бициклистичкој стази код Спортског центра „25. мај“ где ће учесници моћи да искористе услуге бесплатног сервиса за поправку бицикла од 10 до 13 сати.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала