- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Системи за гласање у Русији - стална мета масовних сајбер напада

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаИзбори у Русији
Избори у Русији - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2021
Пратите нас
Систем за онлајнгласање и сајт Централне изборне комисије Русије стална су мета масовних сајбер напада, саопштио је заменик шефа ЦИК Русије Николај Булајев.
"Стручњаци извештавају да се сајбер напади изводе готово стално у различитим степенима агресивности, међутим, чини ми се да је то обична пракса. Научили смо да се с тим носимо прилично успешно. Системи заштите то решавају", рекао је Булајев.
Подсетимо, у Русији се од 17. до 19. септембра одржавају избори за Државну думу. Како су саопштили Спутњику посматрачи, избори иду својим током, без већих прекршаја.
"Извештаја о могућим кршењима има прилично, као на свим изборима. Међутим, то је нормално, јер, као прво, организација избора је велики и сложен процес, а под два, у току је борба партија и кандидата", саопштила је Јелена Бабченкова из покрета "Русија бира".
По њеним речима, кршења су стандардна: неправилно регистровано бирачко место, проблем са документима приликом гласања ван просторија за гласање, сарадња са медијима и посматрачима. Посматрачи покрета "Русија бира", како је саопштила Бабченкова, нису имали никакве проблеме са приступом борачким местима и сарадњом са члановима изборне комисије.
Председница Централне изборне комисије Ела Памфилова саопштила је да је до сада на изборима за Државну думу гласало 35,69 одсто уписаних бирача. Нешто раније представник градске изборне комисије (Москва) Јуриј Јермовов саопштио је новинарима да је за два дана колико траје онлајнгласање у Москви своје изборно право искористило 34 одсто бирача.
Избори за Думу, други дан: Мирно и коректно - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2021
РУСИЈА
Избори за Думу, други дан: Мирно и коректно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала