- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Живот једног господина /фото/

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаДушан Дуда Ивковић
Душан Дуда Ивковић - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2021
Пратите нас
Душан Дуда Ивковић, легендарни кошаркашки тренер, био је и више од тога, господин, београдски шмекер, носилац очинске фигуре многим генерацијама, кум најтрофејнијем европском тренеру...
Познато је да су Ивковић и Обрадовић били велики пријатељи, о томе су обојица говорили, а у прилог томе иде сјајна фотографија из цркве која је објављена на друштвеним мрежама захваљујући Јурохупсу.
Грчки медиј посветио је читав низ легендарном српском тренеру, који је преминуо у четвртак 16. септембра, под називом: Дуда Ивковић – кум.
Серија фотографија креће од крштења Ђорђа Обрадовића, сина актуелног тренера Партизана, и прати каријеру прослављеног тренера.
Ивковић је био последњи селектор „оне“ Југославије у чијем су саставу били, између осталог, Дражен Петровић и Владе Дивац.
Јурохупс серијал фотографија наставља углавном са Ивковићевим ангажманима у Грчкој, с обзиром да се база овог портала налази у Атини.
Угледни медиј подећа на Дудине епизоде у ПАОК-у, Олимпијакасу, а посебно истиче конекцију са Миланом Томићем ког је прво тренерао, а затим му је био ментор у стручном штабу црвено-белих из Пиреја.
После Олимпијакоса тренирао је АЕК, а онда је 2002. године одлучио да направи неочекиван потез – отишао је у ЦСКА и поново их вратио у елиту.
О томе је, између осталог, причала и Љубинка Милинчић која је у том периоду стекла великог пријатеља у Москви.
После ЦСКА био је на клупи Динама из Москве са којим је освојио Еврокуп, а 2010. године одлучио је да прекрши своје правило и поново преузме један клуб након што га је претходно тренирао – Олимпијакос.
Ивковић је после две године у Пиреју освојио нову титулу шампиона Европе, чиме је постао бесмртан у Грчкој.
Последњи клупски ангажман имао је у Анадолу Ефесу, а опроштајну утакмицу одиграо је, нажалост, у Атини, а не Београду, у септембру 2017. године.
Дуда Ивковић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
СПОРТ
Русија се опрашта од Дуде: Легенде никад не умиру
Душан Дуда Ивковић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
СПОРТ
Дуда Ивковић открио је Љубинки Милинчић зашто је Русија „ретка земља“
Душан Дуда Ивковић - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2021
Подкаст
Душан Дуда Ивковић – топла душа и велики ауторитет /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала