- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Жерар Депардје гласао на изборима за Думу /видео/

© SputnikФранцуски глумац Жерар Депардје на гласању за Државну думу у амбасади Русије у Паризу
Француски глумац Жерар Депардје на гласању за Државну думу у амбасади Русије у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2021
Пратите нас
У Паризу је у недељу на изборима за руску Државну думу гласао глумац Жерар Депардје, који је 2013. године добио држављанство Русије.
„Voilà“, рекао је Дебардје приликом убацивања гласачког листића у кутију.
„У Француској нисам гласао. Обожавам Русију и Владимира Путина. Верујем да овде (на изборима за Државну думу) постоји демократија, пошто на гласању учествује много кандидата“, изјавио је глумац додајући да је гласао и прошле године.
По његовом мишљењу, многи француски интелектуалци који говоре да у Русији нема демократије требало би прво да посете ову земљу.
„Много сам путовао по Русији и видео велику љубав људи према Путину, нисам срео много људи који су говорили другачије“, додао је Депардје.
Истовремено, признао је да нема жељу да се кандидује за изборе у Русији – за то је потребно да се буде добро упућен у политику, има свој програм и добро познаје Русија.
Бирачка места у Француској ─ у Паризу, Стразбуру, Марсеју, Вилфранш сир Меру, као и у Монаку отворена су у недељу у 8 часова.
На бирачком месту организованом у амбасади Русије у Паризу, после 10 часова почели су да се стварају редови људи који желе да гласају. Како је раније изјавио портпарол амбасаде Александар Макогонов, у Француској се очекује добра излазност.
Гласање за Думу одржава се ове године од 17. до 19. септембра. Државна дума бира се на петогодишњи мандат по мешовитом изборном систему: 225 посланика бира се са страначких листа, још 225 из једномандатних изборних јединица у једном кругу.
Председник Русије Владимир Путин потписао је 1. јануара 2013. године указ којим се Депардјеу даје руско држављанство. Глумац је такође задржао француско држављанство.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала