Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Додик: Подвале у Јарињу договорене са међународним фактором

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик  - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да међународни фактор ништа није учинио да се спроведу одлуке Бриселског споразума о формирању заједница српских општина на Косову и Метохији. Додик је истакао да су „подвале у Јарињу договорене са неким представницима међународне заједнице“.
„Потписан је Бриселски споразум који се тамо не поштује. Говорим то у контексту паралеле између те ситуације и ове овде у БиХ. Они хоће да направе Косово као независну државу, охрабрују Шиптаре да то учине и сада је у фази управо ово што говорим“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.
Према његовим речима, Албанцима се говори да узму шта им одговора из тог споразума, а „ко пита Србе и њихову заједницу општина на том простору“.
„Ми смо то све овде преживели, почев од таблица. Па опет нису успели да интегришу државу БиХ“, поручио је Додик, пренела је Срна.
Велики број незадовољних грађана блокирао је административни прелаз Јариње на путу Лепосавић-Рашка из оба смјера због одлуке Приштине да не дозволи улазак на Косово и Метохију возилима са регистарским ознакама градова из централне Србије.
Претходно су специјалне јединице полиције самопроглашеног Косова Росу распоређене на административним прелазима са централном Србијом - Јарињу и Брњаку.
Приштина је донела одлуку да возила са таблицама из централне Србије морају да имају привремене регистрације такозваног Косова.
О ситуацији на административним прелазима ка јужној српској покрајини читајте у Спутњиковом праћењу уживо.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала