- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Посматрачи на изборима у Русији: Све било на високом нивоу

© Sputnik / Лола ЂорђевићИзбори за руску Думу
Избори за руску Думу - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
Пратите нас
Избори за Државну думу Русије одржани су на високом нивоу, уз поштовање права свих учесника изборног процеса, саопштио је члан посматрачке мисије из Заједнице независних држава Сергеј Рачков.

"Избори су одржани на високом организационом нивоу, уз поштовање уставних права свих учесника изборног процеса", рекао је Рачков на конференцији за штампу.

Он је нагласио да су се у саставу групе посматрача из ЗНД налазили представници седам држава који су током избора посетили 167 изборних места и имали састанке са руководством Савета Федерације, Државне думе, Централне изборне комисије итд.
Потпредседник Савета Федерације Константин Косачов саопштио је да су избори дали могућност грађанима да у потпуности изразе своју вољу.
"Избори у Русији су били у складу са очекивањима бирача и дали могућност грађанима да се изјасне у пуном обиму", рекао је Косачов.
Подсетимо, према прелиминарним подацима ЦИК, највећи број гласова је освојила Јединствена Русија са више од 49 одсто гласова. Иза ње следи Комунистичка партија (19 одсто), а затим ЛДПР (7,5 одсто) и Нови људи (5,33 одсто).
Пуцњава у Перму - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
РУСИЈА
Пуцњава на универзитету у Русији, више особа погинуло и рањено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала