- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички аналитичари: Русија на добитку након „ковид“ кризе

© AFP 2023 / ALEXANDER NEMENOVРуска рубља и поглед на Кремљ
Руска рубља и поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
Пратите нас
Русија је успела да прође кроз први период пандемије успешније од других земаља, сведоче истраживања које је спровела америчка организација „The National Bureau of Economic Research“.
Аутори истраживања Галина Хејл и Лузиана Јувенал истичу да је и даље прилично тешко проценити стање светских економија, стога су узели у обзир податке само за 2020. годину.

Експерти су сврстали Русију међу најуспешније земље које су успеле да у кризи повећају вредност страних актива и обвезница. Уз Норвешку и Сингапур, руски показатељи су за десет одсто већи у односу на БДП у најтеже време за финансијско тржиште.

Поред тога, Хејл и Јувенал су обратили пажњу на достигнућа Русије када је реч о смањењу спољног дуга и повећању инвестиција, а такође су приметили да је рубља ојачала током прошле године.
Председник Русије Владимир Путин у августу је рекао да је руска економија генерално поново достигла ниво пре кризе. Како је истакао, Русија је далеко ефикасније прошла кроз пандемију него друге развијеније земље, што је добра основа за развој.
Здање Централне банке Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
РУСИЈА
На помолу нови талас економске кризе - три сценарија Централне банке Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала