- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак предводи Србију: „Идемо у најјачем саставу!“

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаНовак Ђоковић и Виктор Троицки
Новак Ђоковић и Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
Пратите нас
Селектор тениске репрезентације Србије Виктор Троицки објавио је шири списак играча за финале турнир Дејвис купа.
У ИТФ (Међународна тениска Федерација) су према новом правилу стигли шири спискови са именима играча на које селектори Дејвис куп репрезентација рачунају у предстојећим сусретима финалног турнира Светске групе Дејвис купа који ће бити одржан од 25. новембра до 05. децембра 2021. године у три града (Мадрид, Инсбрук и Торино).
Од ове године установљено је ново правило по коме девет недеља пре почетка финалног турнира селектори свих селекција, учесница овог такмичења, пријављују шири списак од десет имена играча, из којег ће пријавити коначан тим од пет играча, са могућношћу додатка два нова имена у односу на достављени први списак.
Виктор Троицки после победе над Француском у финалу Дејвис купа 2010. године - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2020
Троицки ексклузивно за Спутњик: Нисам дошао као „ванземаљац“
На ширем списку селектора Дејвис куп тима Србије Виктора Троицког налазе се: Новак Ђоковић (1. место на АТП листи), Душан Лајовић (35), Филип Крајиновић (37), Ласло Ђере (49), Миомир Кецмановић (60), Никола Милојевић (148), Данило Петровић (209), Пеђа Крстин (311), Миљан Зекић 320) и најбољи тенисер Србије у дублу Никола Ћаћић (40. на АТП листи).
За освајање „салатаре" у 2021. бориће се 18 екипа подељених у шест група.
Селекција Србије смештена је у групу Ф са Немачком и Аустријом, а међусобни мечеви играће се у Инсбруку. У четвртфинале пласираће се првопласиране, као и две најбоље другопласиране репрезентације из свих група.
„До финалног турнира Дејвис купа остало је још два месеца. Новом одлуком ИТФ-а пријављени су шири спискови играча. Има још пуно времена до почетка такмичења, до коначне одлуке ко ће пут Аустрије, најважније је да сви играчи остану здрави, без повреда, а у наш квалитет и снагу да изађемо као победници против било којег тима немам ни најмању сумњу. Сви имамо исту жељу, а то је да се Дејвис куп коначно одржи, да нас ситуација са ковидом на светском нивоу не стави поново на неко чекање или да се као прошле године одложи турнир, само да тога не буде и да смо сви здрави. Ужелели смо се сви репрезентације и тих тимских дана у нашим каријерама који су увек посебни, који нас све испуне посебном енергијом и срећом. У Аустрију идемо у најјачем саставу“, рекао је селектор Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки.
Победник Групе Ф у којој се налази Србија у нокаут фази (четвртфиналу) играће против победника Групе Ц у којој ће налазе Француска, Чешка и Велика Британија.
У Мадриду су смештене групе А (Шпанија, Русија и Еквадор), као и група Б (Канада, Казахстан и Шведска). У Торину ће снагу одмерити тимови из групе Д (Хрватска, Аустралија, Мађарска) и групе Е (САД, Италија и Колумбија).
Сви мечеви играће се на тврдој подлози, а домаћин полуфиналних мечева, као и самог финала биће шпанска престоница као што је био случај и 2019. у премијерној сезони новог формата Дејвис куп такмичења.
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
СПОРТ
Федерер не помишља да се пензионише: „Лудо је то што је Новак урадио“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2021
СПОРТ
Ђоковић загрмео „Пукни зоро“ на свадби српског спортисте /видео/
Српски тенисер Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2021
Троицки за Спутњик детаљно описује муке у Аустралији и најављује велику одлуку до Вимблдона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала