- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Ако Комшић буде говорио у УН, генерални секретар допринеће распаду БиХ

CC BY 2.0 / IIP Photo Archive / United Nations General Assembly HallГенерална скупштина УН
Генерална скупштина УН - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
Пратите нас
Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић нема сагласност да борави и говори на Генералној скупштини Уједињених нација, обавестио је српски члан Председништва Милорад Додик генералног секретара УН Антонија Гутереша.
РТРС преноси да ће Комшићу ипак бити омогућено да говори на Генералној скупштини УН.
Додик је истакао да тиме генерални секретар "доприноси распаду БиХ", што је, додаје, "нечувена пракса".
Из Кабинета српског члана Председништва поново су обавестили генералног секретара УН о противуставном деловању Жељка Комшића.
Додик каже, да уколико све то буде игнорисано, "онда сам генерални секретар доприноси распаду БиХ, што је нечувена пракса да управо највише светско тело и његов генерални секретар у томе учествује, али то је њихов избор".
Иначе, у тексту на сајту РТРС се наводи да је "Комшић прећутао да је у Њујорк допутовао без сагласности Председништва, али ни Гутереш није показао да га је о томе још 7. септембра писмом обавестио Милорад Додик, баш као и све чланице Генералне скупштине УН".
С друге стране Гутереш напомиње да с нарочитом пажњом прати политичка збивања у БиХ и региону.
"Схватам озбиљност и комплексност актуелног политичког тренутка и истичем да ће Уједињене нације остати привржене подршци БиХ", навео је Гутереш.
Према дневном реду објављеном на сајту Уједињених нација, обраћање Комшића предвиђено је за сутра у 17.00, а сви говорници имају за говор максимално 15 минута.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала