- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер не помишља да се пензионише: „Лудо је то што је Новак урадио“

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић и Роџер Федерер
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
Пратите нас
Швајцарски тенисер Роџер Федерер који се опоравља од још једне операције колена, причао је о сезони коју је обележио Новака Ђоковић, осврнувши се на све оно што ради Србин којем је мало недостајало да освоји Календарски слем.
Након што је Федерер саопштио шокантне вести после повлачења с Вимблдона да поново мора „под нож“, многи су у први мах помислили да је то крај једне од највећих каријера у историји спорта, пошто Швајцарац има 40 година.
Ипак, судећи према његовим речима он ће се након опоравка поново латити рекета и покушати да освоји још неки од најпрестижнијих турнира.
А до тада ужива с породицом, коментарисао је и све оно што је урадио први тенисер света и његов велики ривал Новак Ђоковић у 2021. години.
„То што је Новак урадио је изузетно, лудо. Календарски слем може да се понови, али је потребно и среће. Морате да будете упорни, потребна вам је истрајност, снага. И зато мислим да ће бити јако тешко. Али, да, могуће је. Морам да питам Рода Лејвера шта мисли о томе јер је седео у првом реду на УС Опену и гледао Новака како игра. Понављам, изузетно је оно што је он урадио“, изјавио је швајцарски ас.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
СПОРТ
„Систем“ руши Новакову идеју?!
Федерер је истакао да ужива у сваком дану с породицом.
„Осећам се заиста добро, с обзиром на то да се ствари нису одвијале онако како сам замислио на почетку прошле сезоне. Опорављам се, рехабилитација иде заиста добро. Нисам имао застоја, сваки дан се осећам све боље. Осећам се снажно и узбуђено због оног што ће уследити. Доживео сам повреду и прошле године и заправо сам био изненађен колико је лако проћи процес рехабилитације, јер знам да није свима најдража ствар, посебно код врхунских спортиста. Али мислим да је можда и после свих ових година путовања било лепо бити код куће и проводити више времена са породицом“, искрен је Роџер.
Причајући о новом таласу, Швајарац је посебно издвојио Сашу Зверева као освајача златне медаље на Олимпијским играма у Токију, као и Данила Медведева шампиона УС Опена.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
СПОРТ
Србин вратио Шпанца у „младост“!
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
СПОРТ
Медведев говорио о Ђоковићу: „Немогуће је...“
Новак и Јелена Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
СПОРТ
Ђоковић ускоро иде на Космет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала