- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Луцифер тужи Руску православну цркву и тражи 666 рубаља

© Flickr / Scott Beale666
666 - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
Пратите нас
Становник Новосибирска Луцифер Кончаков-Багратион тужио је Руску православну цркву, јер се у религиозним текстовима његово име изједначава са ђаволом, пише „Комсомољска правда“.
Како наводи лист, 45. годишњи Рус сматра да таква асоцијација угрожава његову част и достојанство. Мушкарац тражи да Руска православна црква јавно објави да информације које се шире о Луциферу нису тачне. Поред тога, Кончаков од цркве захтева моралну компензацију у износу од 666 рубаља (осам евра).

„Новчана компензација је симболична. Није ствар у новцу, већ у томе да та цифра има негативну конотацију. Многи људи тај број сматрају ђавољим бројем“, рекао је он.

У чланку се још наводи и да име Луцифер није добио рођењем. Првобитно се звао Алексеј Јужањин, а пасош са новим именом је добио тек овог лета.
Луцифер је тужбу поднео окружном суду у Москви.
Заменик портпарола Московске патријаршије Вахтанг Кипшидзе прокоментарисао је ову необичну тужбу Луцифера из Новосибирска.

„Сматрам да је то покушај да скрене пажњу на себе. Чини ми се да је овај случај злоупотреба права на суђење“, закључио је Кипшидзе.

Реч „Луцифер“ се у Русији појављује и као име и као презиме. На изборима за Државну думу био је регистрован кандидат Лилит Луцифер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала