- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Кампања Запада с циљем дискредитације избора доживела фијаско

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПрипреме за одржавање избора за Државну думу Русије
Припреме за одржавање избора за Државну думу Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
Пратите нас
Кампања коју је осмислио Запад с циљем дискредитације руских избора је суштински доживела фијаско, оценио је шеф Комисије Савета федерације за заштиту државног суверенитета Андреј Климов.
Он је указао на то да су коришћене стране дигиталне платформе за противправно мешање у руске изборе незаконитом предизборном агитацијом, као и да је састанак одржан с представницима две америчке ИТ компаније „Епл“ и „Гугл“ омогућио је да се тај процес преко штетне апликације „Наваљни“ на територији Русије обустави.
Након што су обе компаније предузеле одрeђене мере, руска страна је оценила њихову жељу да поштују руско законодавство и законите захтеве руских власти као корак у позитивном смеру.

„Њихов пример је следио читав низ структура и појединаца и то не само у виртуелној сфери. Као резултат тога, кампања осмишљена у иностранству с циљем дискредитације избора 19. септембра практично је доживела фијаско“, истакао је Климов.

Он је истовремено истакао да су руски парламентарни избори прошли мирно и транспарентно.
„Парламентарни избор су прошли мирно, транспарентно и у складу са руским законима. Немамо никакве сумње у резултате, а све приче о наводној нелегитимности избора за Думу немају никакве реалне основе“, закључио је Климов.
Подсетимо, избори за Државну думу Русије одржани су 17-19. септембра. Према прелиминарним подацима Централне изборне комисије (ЦИК), након обраде више од 95 одсто гласова, највећи број гласова је освојила Јединствена Русија са више од 49 одсто гласова. Иза ње следи Комунистичка партија (19 одсто), а затим ЛДПР (7,5 одсто) и Нови људи (5,4 одсто).
Део комплекса руске амбасаде  у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
РУСИЈА
Русија: Невиђени број сајбер напада током избора – половина из Америке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала