- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руси похрлили у Црну Гору по пасоше

© Sputnik / Маријана КолаковићГрад Будва у изградњи
Град Будва у изградњи - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
Пратите нас
Руски купци некретнина у иностранству нагло су се активирали, а повећаној потражњи допринело је, између осталог, ревидирање програма издавања пасоша. Руси су највише заинтересовани за имовину у Шпанији, Португалији, Кипру, Грчкој, али и – Црној Гори, пише „Комерсант“.
Како констатују стручњаци компаније „Хенли и партнерс“, активност руских купаца некретнина у иностранству сада је знатно већа него пре пандемије. Повећано интересовање доводе у везу са смањеном понудом.
Према речима представнице компаније „Хенли и партнерс“ Полине Кулешове, приметно је порасло интересовање руских купаца за Црну Гору, где се крајем године укида програм економског држављанства за инвестирање преко 350.000 евра у некретнине. Како каже, исто је и у случају Португaла, где је планирано ревидирање услова економског држављанства.
Председница управног одбора „Калинка груп“ Екатерина Румјанцева истиче да је 80 одсто случајева где Руси купују елитне некретнине у иностранству повезано са добијањем држављанства или дозволом боравка.
Како је за рекао раније стручњак за тржиште некретнина у Црној Гори Алексеј Швирков, у мају је потражња Руса за некретнинама у Црној Гори порасла за више од 60 одсто у поређењу са истим периодом прошле године. Стручњак сматра да има више разлога за то, пренео је портал „Лента“.
Прво је транспортна приступачност , јер се до Црне Горе може долетети авионом за пар сати. Као друго, „између Руса и Црногораца не постоје никакве баријере, јер локално становништво одлично разуме Русе“.
„Још један, а можда и главни разлог је то што Црна Гора нуди веома доступан инвестициони програм за добијање држављанства“, закључио је експерт.
Мост Миленијум у Подгорици  - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2021
Скочиле цене у Црној Гори: Квадрат скупљи од 21 до 30 одсто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала