- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Украјина је доживела бумеранг – први од Србије, други од Русије /видео/

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDОдбојкаши Украјине
Одбојкаши Украјине - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
Пратите нас
Репрезентација Украјине је на Европском првенству у одбојци требало да добије огроман бонус уколико успе да победи Русију. То се није догодило, а за цео случај се сазнало више од месец дана после дуела две репрезентације.
То није први пут да Украјина новцем жели да стимулише своје играче, догодило се то и Европском првенству 2019. године у Белгији уочи дуела са Србијом.
Србија је тај меч добила и после је освојила златну медаљу.
Украјина и Русија су се састале 11. септембра у Гдањску, руски тим је славио са 3:1, а Украјини није помогла ни потенцијална новчана „мотивација“.
Како је објављено, украјинским играчима је била обећана исплата око 375.000 долара за победу над Русијом.
О свему је говорио средњи блокер Дмитро Терјоменко.
„Сви су разумели шта значи играње против Русије. Таква понуда за бонус није била неопходна, ни коректна. Ми имамо много младих играча и чини ми се да је Русија добила већу стимулацију од нас“, навео је Терјоменко.
Гласине о томе да Украјина жели своје одбојкаше да награди премијама се брзо проширила у Гдањску, а то су сазнали и руски одбојкаши.
„Такве суме новца не би требало да буду објављене. Ја бих био веома мотивисан да неко треба да добије новац за победу против мене. Не можете да говорите о томе док не победите, јаки слогани не воде ничему добром“, истакао је Терјоменко.
Бумеранг ефекат је оставио Украјину празних шака у два пута у две године и можда би требало да се схвати да новац заиста не може да игра лоптом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала