- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Атентат на званичника у Кијеву – повратак у деведесете и неизбежан „руски траг“

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаТрг независности у Кијеву
Трг независности у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
Пратите нас
Портпарол председника Русије Дмитриј Песков огласио се поводом украјинских верзија о покушају атентата на саветника председника Украјине, истакавши да шта год да се деси у Украјини, одмах пронађу „руски траг“.

„Нажалост, шта год да се деси данас у Украјини нико од актуелних политичара, на нашу жалост, није у стању да искључи руски траг. Наравно, то нема ништа заједничко са стварним стањем ствари“, рекао је Песков.

Како је додао, такве изјаве говоре о претераном узбуђењу њихових аутора.

Цинична политика Украјине

Тражење „руског трага“ још пре истраге покушаја атентата на помоћник председника Украјине говори о ниском квалитету украјинске политике, рекао је Спутњику заменик шефа Савета федерације Русије Константин Косачов.
„Чињеница да су украјински политичари почели да траже руски траг у ономе што се догодило пре и него што се разишао дим од испаљених метака говори искључиво о квалитету украјинске политике, ниском и циничном“, прокоментарисао је руски сенатор.

Вратиле се деведесете

Према речима сенатора са Крима Сергеја Цекова, „слабо, погрешно, неправично руководство Украјине довело је земљу до криминалних обрачуна, вратиле су се деведесете“.
„Какав руски траг. То су резултати те политике коју води председник Украјине Владимир Зеленски, а пре њега Петро Порошенко. Правно безакоње, вансудски обрачуни, прерасподела имовине“, рекао је Цеков.
Како је додао, активирали су се криминалци, нема поверења у судски систем и у органе реда.
Подсетимо, непознате особе пуцале су на аутомобил првог помоћника украјинског председника Сергеја Шефира код Кијева. У возило је испаљено 18 метака, а три су погодила возача. Он је хоспитализован. Шефир је на безбедном и није повређен.
Након тога се огласио шеф фракције владајуће странке „Слуга народа“ у Врховној ради Давид Арахамија, рекавши да напад на аутомобил првог помоћника украјинског председника може бити освета кријумчара и шефова криминалних група, али није искључен ни „руски траг“.
Полиција Украјине - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
РУСИЈА
Три верзије покушаја атентата на саветника Зеленског - нашли и „руски траг“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала