Курти: Предајте српске таблице, нећу предузети ништа против Ракића

© AP Photo / STRINGERАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
Пратите нас
Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти позвао је данас грађане да лично предају српске регистарске таблице и поручио да неће предузети ништа против министра за повратак и заједнице Горана Ракића који се придружио грађанима на административном прелазу Јариње који су блокирали пут због одлуке владе у Приштини у вези са таблицама.
Он је на конференцији за новинаре након седнице владе привремених приштинских институција рекао да замена таблица не може одмах да се изврши јер у саобраћају нису сва возила, али да намера није да се прате сва возила која немају косовске ознаке, преноси Коха.
Курти је рекао и да га је министар Ракић наводно лично обавестио не покушава да ескалира ситуацију.
„Имамо неслагања, али не могу да се жалим на комуникацију. Колико сам информисан и што ми је рекао верујем да је покушао да не ескалира ситуацију, да нема насилне радње и не мислим да предузимам мере против њега“, рекао је Курти.
Он је казао и да су специјалне јединице полиције на северу Косова како би штитиле и чувале административне прелазе и још једном је позвао грађане да уклоне баријере и рекао да је срећан што се проблем с регистарским таблицама ближи крају.
„Препреке на путу и ови камиони су власништво општина и то представља кршење јавне својине. Позивам градоначелнике да повуку општинска возила са пута и Србе да одустану јер су овим блокирали себе“, рекао је Курти, а пренео Танјуг.
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
Вучић: Курти продаје маглу, једино решење је повлачење РОСУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала