- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Америка манипулише визама учесницима ГС УН да би вршила притисак – неће остати без одговора

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Украјине при УН: Укинути Русији право вета у СБ
Амбасадор Украјине при УН: Укинути Русији право вета у СБ - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
Пратите нас
Одбијање Америке да изда визу председнику Одбора Думе за међународна питања Леониду Слуцком и другим представницима Русије како би учествовали на заседању Генералне скупштине УН неће остати без одговора, поручују у Москви и истичу да Вашингтон на тај начин манипулише да би вршио притисак.
Подсетимо, Слуцки је за Спутњик рекао да неће ићи у Њујорк где се током ове недеље на Генералној скупштини обраћају светски лидери, јер није добио америчку визу. Он је требало да отпутује у Њујорк по налогу председника Русије као члан руске делегације.
Највећи део делегације отпутовао је јуче, а у америчкој амбасади су у вези са овом ситуацијом рекли да је процес издавања визе тајан и да због тога неће коментарисати.
„На делу видимо најгрубљу самовољу и апсолутно неприхватљиво кршење међународног права што, разуме се, не може и неће остати без одговарајуће реакције“, саопштило је руско Министарство спољних послова.
У Министарству истичу да Вашингтон на тај начин отворено злоупотребљава ту привилегију што се седиште УН налази у Њујорку и манипулише визама како би вршила притисак на друге земље.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала