Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић из Будимпеште: Нема те силе која ће да ме натера да прихватим политику свршеног чина Приштине

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће на Самиту у Будимпешти говорити о наталитету у Србији и нагласио да Србија мора да направи већи скок.
"Београд расте захваљујући миграцијама али су нам села пуста, како год да окренете имамо много проблема по том питању", рекао је Вучић у интервјуу за Курир и истакао да се помак види у најсиромашнијим општинама а да је најгора ситуација у Београду.
"Морамо да помогнемо и онима који не могу да имају децу", рекао је Вучић.
Говорећи о ситуацији на северу Косова и Метохије, председник Вучић је рекао да са Лајчаком и Борељом увек разговара али да није суштина у томе да ли ћемо да реагујемо лоше него да решимо проблем.
"Шта је то Србија урадила, о чему да разговарамо? Они су опет померили границу и иду политиком свршеног чина... Немојте да губите време, не постоји та сила која ће да ме натера на то. Пре тога морате да испоручите Заједницу српских општина", рекао је Вучић.
Он је упитао Приштину што хапси Србе, где је ту право, где је ту правда.
Председник Србије је рекао да Квинта не зна шта да предложи, јер је оно што су понудили одбио. Он је рекао да Приштина на силу може да скида таблице, али да за то неће добити пристанак Србије.
"РОСУ јединице су малтретирале људе, а ми смо били фини", рекао је Вучић.
"Шта вам је то Србија згрешила, упитао је председник Србије и нагласио да Србија не ради ништа што није у складу са Бриселским споразумом. Шта се то догодило на Косову а да је ЕУ осудила, шта год да се догоди, ми смо криви".
Александар Вучић са премијером Мађарске Виктором Орбаном  - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
СРБИЈА
Вучић у Мађарској на демографском самиту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала